• Opbrengst oud ijzer actie 2022

  1 jun 2022
 • Vrijdag 29 april hebben we opnieuw de oud ijzer actie gehouden om geld in te zamelen voor de korfbalclub WWC. Met behulp van een tweetal trekkers, twee aanhangwagens en een tal aan vrijwilligers werd vanaf 18:00 uur het oud ijzer opgehaald in Mantgum, Britswert en Wuiwert.

  Ieder jaar is het weer spannend en afwachten hoeveel oud ijzer er weer verzameld wordt. Zouden de twee grote containers wel vol komen? Zouden we dit jaar niet aan één container genoeg hebben? Hebben de mensen het briefje wel gezien?

  En ja hoor, ook dit jaar was de oud ijzer actie weer een enorm succes. Overal in de dorpen stond oud ijzer klaar bij de weg, en ook de bewoners rondom de dorpen hadden weer een mooie hoeveelheid ijzer klaar staan voor de club. De afsluitende rit gaat altijd met man en macht, en lege aanhangers, richting de ‘hoofdsponsor’ van deze actie, Fam. Kastelijn in Wuiwert. Volgeladen door de shovel weer richting Mantgum en ja hoor, wéér beide containers vol.

  In totaal hebben we op vrijdag avond circa 8000 kg aan oud ijzer weten te verzamelen, wat samen met de edelmetalen maar liefst €2877,00,- opgebracht heeft! Hierbij willen we iedereen bedanken die hun oud ijzer bij de weg heeft neergezet.

  En niet te vergeten alle vrijwilligers die het voor ons verzameld hebben. Bedankt!

  Bestuur WWC