• Wedstrijd-, doel- en pizzapunten!

  16 sep 2019
 • De spelers van WWC 1 hebben hun lesje geleerd na de eerste nederlaag van het seizoen tegen WIK uit Damwoude. De ploeg uit Mantgum en Wiuwert verloor daar door een gebrek aan lef, slechte afronding en te weinig inzet. Maar “what doesn’t kills you makes you stronger”, dus met opgestroopte mouwen en een gefocuste blik beginnen de spelers aan een nieuwe strijd. Dit keer tegen Zunobri uit Zuidhorn, een niet onbekende ploeg voor WWC. Al veel vaker speelde WWC 1 tegen Zunobri, maar inmiddels is het eerste aardig in gedaante veranderd (en verjongd!).

  Gjalt laat zien dat hij persoonlijk revanche neemt op vorige week; hij start de wedstrijd met 2 knappe goals. Beide teams weten vervolgens om en om te scoren en gaan gelijk op. Toch kan gezegd worden dat het team van WWC meer goede kansen creëert, maar er wordt nog teveel gemist. Met een ruststand van 9-7 weten de Mantgumers (en omstreken) dat er genoeg werk aan de winkel is.

  In de rust is de peptalk van coach Joke duidelijk: de kansen liggen rondom de korf. Er moet ook een tandje bij in de afronding van de schoten, want we schieten niet allemaal om te scoren. Het spel is stukken beter, maar dat is nog niet in de stand terug te zien. Een gaatje van 4 goals is volgens haar al genoeg om te winnen.

  De tweede helft begint al snel voortvarend, na 1 goal erbij voor beide teams, kan WWC 1 uitlopen tot een 14-8 voorspong. De voorsprong van vier goals is genomen middels kleinere kansen en een betere afronding.

  De aanval van WWC loopt vervolgens weer een beetje vast; het is erg zoeken naar een goede kans. Zunobri weet hier van te profiteren en komt iets terug tot 14-11. Gelukkig weten de heren van WWC een laatste eindsprint in te zetten en zo scoren Jelle en Sander de laatste drie goals. WWC wint de wedstrijd met een 17-11 eindstand.

  En ook de derde helft wordt nog goed doorgezet! Na de wedstrijd van 2 (helaas, geen winst voor hun) en een dikke overwinning van het derde zetten de spelers de banken in de zon, komen de verfrissende biertjes uit de koelkast en ligt er binnen no time een paar vierkante meter pizza op de tafel. De WWC’ers laten zien dat ze naast korfballen ook goed kunnen toveren en binnen no-time laten zij de pizza’s op mysterieuze wijze verdwijnen.

  Ook verbreedt een aantal spelers hun sportieve horizon door een potje tippen! De verste slag is voor Jelle, Hendrik krijgt een applaus voor zijn rappe rapkunsten en de meeste biertjes werden gedronken door het altijd dorstige WWC 1. Een mooie afsluiting van een zonnige dag en een korfbaltas vol (pizza-)punten! En die smaken zeker naar meer!

  Op naar de volgende wedstrijd tegen Joure op 21 september. Komen jullie ons ook daar aanmoedigen?!

  Boukje

  Wedstrijd-, doel- en pizzapunten!