• Wiete Sokken, glêde bal en een brutsen paraplu

  1 okt 2019
 • Zaterdag 28 september stond de uit wedstrijd tegen MN&W op de planning. De dag begon eigenlijk als elke andere korfbal zaterdag, kwart over twee vertrek vanaf het pleintje bij Bonnema, deze keer richting Hijum. Uiteraard werd kwart over twee niet gehaald, ditmaal door een uit de hand gelopen bouwproject. Er gaan al geruchten rond dat er een aangepast schema komt voor de laatkomers onder ons, ik noem geen namen.

  Desalniettemin zaten we half drie in de auto op weg naar Hijum. MN&W is een ploeg waar we theoretisch gezien van moeten winnen, na drie gespeelde wedstrijden heeft deze ploeg nog geen punten weten te pakken in de competitie. Helaas is bekend dat juist tegen deze ploegen, WWC nog wel eens onderuit kan gaan. Ondanks het iets te laat vertrekken, waren we nog mooi op tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd. De woorden van Joke waren; ‘Begin de wedstrijd nu een keer met een voorsprong, hierdoor wordt het een stuk makkelijker dan steeds achter de score aan te lopen zoals we de afgelopen drie wedstrijden hebben gedaan.’

  Half 4 begon de wedstrijd, en zo gezegd zo gedaan, begonnen we de wedstrijd met een voorsprong. Al na ongeveer een kwartier spelen stond WWC al met 7-0 voor op MN&W. Helaas kwam Moeder Natuur om het hoekje kijken. Het begon te regenen en al na 2 minuten waren de spelers helemaal doorweekt, was de bal spekglad en speelden we al snel in een soort van modderbad. Dit had ook effect op het spel van WWC, daar waar voor de bui bijna elke aanval wel een doelpunt viel, had het vak van Gjalt, Janna Nynke, Bregt en Wisse nu behoorlijk moeite om tot scoren te komen. In het andere vak van Rutger, Sander, Dieuwke en Boukje ging dit een stuk makkelijker. Na nog een kwartier spelen, gingen we de rust in met een stand van 3-10. MN&W had vooral in het begin veel moeite om tot spelen te komen. WWC stond goed op de bal lijn en wist geregeld een bal ertussen uit te pakken, waardoor de eerste helft voor WWC was. Door deze fikse regenbui, gepaard met een harde wind, heeft de paraplu van onze assistent coach Douwe de dag niet overleefd. Door het sneuvelen van de paraplu, is ook helaas het scoreverloop van de wedstrijd niet gespaard gebleven.

  De tweede helft begon gelukkig droog, maar helaas was het voor het vak van Gjalt nog steeds lastig om de bal door de korf te krijgen. Wel wist WWC de scherpte van de eerste helft vol te houden, en net als voor de pauze, kwam MN&W eigenlijk niet aan een goed lopend spel toe. Uiteindelijk liep het in het vak van Gjalt weer iets beter en werd er weer gescoord, waarbij uiteindelijk een stand van 9-20 op het scorebord stond toen de scheidsrechter de wedstrijd affloot. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, waarbij veel leuke en mooie acties zijn gemaakt. We hadden de score hoger moeten brengen, maar de punten zijn binnen en het doel van Joke van voor de wedstrijd is gehaald, we zijn met een voorsprong de wedstrijd begonnen en hebben deze niet meer weggegeven. Na afloop werd nog een drankje gedaan in het dorpshuis van Hijum en gingen we met de punten terug naar Mantgum.

  Volgende week staat Westergo op het programma. Om 1 uur speelt het eerste in Wiuwert, volgend door het tweede om 14.20 en het derde om 15.40. Schroom niet en kom ons aanmoedigen, er beloven spannende wedstrijden gespeeld te worden!

  Wisse